Be yourself, asta nu poate fi COPIAT niciodată.

Be yourself at Go M.A.D.

Be yourself, asta nu poate fi COPIAT niciodată.

Buna seara!

Aceste texte vor fi scrise in mod obisnuit de catre mine, Luciana, model de videochat aici la GoMad Galati.

Am sa va vorbesc putin despre tipologia umana si despre cum reflecta aceasta atitudinea generala pe camera, in mediul online. Toata lumea cand aude ceva legat de videochat, de obicei isi inchipuie fete frumoase, mai putin duse pe la biserica, carora le cad banii din cer. Eu vreau sa va arat ca nu este chiar asa. Suntem oameni normali, cu probleme absolut comune.

Eu si colegele mele avem parte si de lucruri negative, nu doar de o viata roz si plina de succes! In aceste conditii, cateodata apar frustrari, dezamagiri si griji de tot felul. Toate astea in viata noastra personala! Aceste lucruri pot fi provocate de orice. In zilele noastre este atat de usor sa fii frustrat si hateful, sa constientizezi asta si sa iti accepti acest comportament, incat daca alegi sa-ti petreci ore online, vei observa ca atitudinea de “giving up” se va rasfrange si asupra membrilor cu care interactionezi.

Cum sunt create aceste stari negative? Pai ia sa ne gandim. O sa dau niste exemple:

-“m-a parasit iubitul”
-“n-am dormit destul”
-“iar a busit iubi masina!”
-“ma doare capul/maseaua”
-“mi-a venit”
-“m-am ingrasat asa tare!”
-“catelul meu a vomat pe covor, in sufragerie!”
-“membrul meu favorit a incetat sa ma mai viziteze!”
-“mi s-a rupt o unghie!”
-“cine e in camera mea???”
-“m-am inundat”
-“n-am apa calda acasa!”
-“80H pe sesiune??? Si eu cand mai ies cu prietenii?”
-“copilul meu a facut pojar”
-“vecinii mei gauresc peretii cu bormasina de luni de zile”

Daca esti femeie si te regasesti, e in regula. Daca esti barbat si prin cine stie ce motiv ai ajuns sa citesti aceste randuri si nu intelegi IRITAREA CE POATE APAREA din niste situatii ca acestea, TALK TO THE HAND.

Din experienta personala, din cea a colegelor mele, stiu atat : cand intri online, TU alegi modul de a te comporta ca apoi sa culegi exact ceea ce presari.
In momentul in care site-urile mele pornesc, imi aleg o pozitie comfortabila, apropiata de ecran si webcam, astfel incat sa ma simt “aproape” de om, sa mi se poata auzi vocea clar si sa mi se inteleaga reactiile ca fiind.. normale si umane. Acest lucru poate fi inteles gresit daca e SCRIS cu o fata grava sau serioasa, iar in general oamenii evita asta. Daca vorbesti, tonul vocii ajuta omul sa inteleaga ca pana si cineva ca tine, poate avea griji, neajunsuri si probleme, iar de asemenea acesta se poate regasi in vorbele tale, ba chiar te poate ajuta! Nu e cazul sa faci o intreaga telenovela din a ta poveste, ci doar incearca apele. Vezi daca ii pasa! Daca e politicos si te intreaba ce s-a intamplat, atunci poti acorda cateva minute sau mai mult ca sa ii explici. Tot ceea ce conteaza este ca spre final sa te aduni si sa declari ca esti invincibila. Trebuie sa o spui cu atat de multa incredere incat acel om va fi miscat. In momentul in care te auzi spunand asta si incepi sa crezi ca asa este, vei vedea ca nicio situatie negativa nu te va putea scoate din pepeni! Iti urez succes cu asta, pentru ca trebuie munca, efort cu tine insati pentru a realiza acest echilibru.

De asemenea, poti alege o atitudine actoriceasca, o numesc eu, in care tu chiar sa lasi TOATE PROBLEMELE acasa si sa te transformi in idealul perfect al femeii mereu zambitoare, aparent fara probleme, care nu se incrunta si nu-si arata emotiile. Consider ca aceasta tipologie este usor liniara si greu de realizat zi de zi. Probleme vin si pleaca, stim cu totii asta, dar dezamagirile si supararile sunt la fel, oriunde ai fi:acasa sau la studio, pe camera. O astfel de tipologie e greu de intretinut zi de zi, pentru ca in momentul in care nu mai ai rabdare si rabufnesti (se mai intampla!) membrii vor fi extrem de dezamagiti si te vor considera un pic teatrala.

E foarte important sa realizezi ca orice lucru pe care il spui si il transmiti unui membru, trebuie sa fie asumat si TINUT MINTE! Atat atitudinea cat si membrul, da. Daca ai probleme, fa-ti notite!

Aceste lucruri reflecta doar parerile si trairile mele personale si nu inseamna neaparat ca trebuie sa te ghidezi dupa ele intocmai.
Be yourself, asta nu poate fi COPIAT niciodata.
Iti urez mult succes.
Vreau sa cred ca meriti!

No Comments

Post A Comment

× Cum pot sa te ajut?