6 tehnici pentru ca relatia ta sa fie minunata

6 tehnici pentru ca relatia ta sa fie minunata

In ultimii ani durata relatiilor a scazut considerabil,  rata divorturilor a crescut (spre exemplu, in 2015, 1 din  4 casatorii s-a sfarsit prin divort), iar oamenii devin tot mai tristi din cauza nemultumirilor din viata de cuplu.

Psihologii sustin ca acest lucru se intampla din cauza ca oamenii percep casatoria sau relatiile serioase ca pe o privare de libertate. Se pierd ideile si calitatile unei relatii sanatoase.

Fiecare cuplu este diferit, insa principiile de baza pentru a avea o relatie sanatoasa si stabila sunt aceleasi.

Daca si tu iti faci griji si te intrebi ce poti face ca sa ai o relatie minunata, noi iti prezentam 6 tehnici care cu siguranta te vor ajuta.

 

  1. Asculta, intelege, accepta.

Cuplurile cele mai stabile isi asculta partenerul, il inteleg si ii accepta perspectiva. Sansele de a gasi solutii rezonabile pentru ambii parteneri sunt mai mari daca ai rabdarea si respectul necesar sa iti asculti perechea.

  1. Rezolva conflictele si apoi uita-le.

Nu lasa conflictele nerezolvate, problemele nediscutate. Acestea vor izbucni la un moment dat si vor zdruncina serios relatia. Discuta problemele, rezolva-le si apoi uita-le. Nu le lasa sa te afecteze in viitor. Daca amintesti mereu de greselile si neintelegerile din trecut, nu vei putea imbunatati calitatea relatiei.

  1. Ofera atentie nevoilor emotionale si sexuale ale partenerului.

Afectiunea joaca un rol important intr-o relatie. Fii atenta la nevoile partenerului, de natura emotionala sau sexuala. Pastreaza flacara aprinsa. Trateaza-l asa cum ti-ar placea si tie sa fii tratata. Secretul este sa va reindragostiti in fiecare zi!

  1. Lasa-l sa aiba timpul sau.

Ofera-i suficienta libertate incat sa poata avea si alte activitati care sa nu te includa. Lasa-i loc sa respire. Nu-l face sa se simta inchis. Apropierea excesiva dintre parteneri duce la rutina si plictiseala.

  1. Retine lucrurile importante.

Cuplurile fericite acorda atentie evenimentelor si lucrurilor importante din viata partenerului. Fie ca este vorba de ziua de nastere, de evenimente mai putin fericite sau de intamplari speciale pentru el. Aceasta este o dovada de respect si iubire.

  1. Evita comparatiile.

E normal sa te  enervezi uneori si sa ai senzatia ca iarba este mai verde in curtea vecinului. Nu este adevarat. Si  sub nicio forma nu iti compara perechea cu alta persoana de acelasi sex in mod injositor. Acest lucru va aduce nesiguranta in relatie si in increderea de sine a partenerului. Reaminteste-ti mereu de ce ai ales aceasta persoana ca partener.

Tine cont ca relatiile puternice nu se cladesc din nimic si peste noapte. Ai rabdare, respect si, mai ales, iubire pentru partener.

Relatiile fericite nu sunt doar mai frumoase si mai placute, ci au un impact asupra calitatii vietii partenerilor. Cand esti intr-o relatie in care te simti sustinuta, apreciata, iubita, ai fundatia pentru o viata fericita si plina de impliniri.

Noi, cei de la echipa GoMad, oferim si indrumare prin seminarii si cursuri de dezvoltare relationala si personala ca tu sa fii implinita pe toate planurile.

No Comments

Post A Comment

× How can I help you?