5 moduri in care iti creezi Independenta Financiara

independenta financiara, videochat Galati

5 moduri in care iti creezi Independenta Financiara

Cu siguranta si tu iti doresti sa atingi independenta financiara, sa produci suficienti bani incat sa-ti asiguri traiul zilnic fara o munca fizica asidua.

 

Desi in tarile din Vest este mult mai usor sa ajungi la punctul in care nu mai este nevoie sa muncesti fizic pentru a-ti atinge obiectivul – prin fonduri de investitii controlate de stat, pensii private accesibile oricand – in Romania situatia sta total diferit.

 

Din cauza lipsei educatiei financiare si a instabilitatii econimice din tara noastra, multi oameni produc niste bani pe care apoi ii pierd deoarece nu stiu ce sa faca cu ei sau se aventureaza intr-un stil de viata luxos, care ii duc apoi la sapa de lemn.

 

Fetele de la GoMad au invatat cum sa-si gestioneze banii si impreuna am selectat cele mai utile 5 moduri prin care poti deveni independenta financiar:

 

  1. Munceste ca sa ajungi acolo unde iti doresti. Daca nu provii dintr-o familie foarte bogata sau nu ai castigat recent la Loto, va trebui sa muncesti. Alege un job care iti va aduce satisfactii financiare si iti va da posibilitatea de a-ti creste veniturile. Gandeste-te mereu la cat de multi bani poti face, nu te multumi cu putin.

 

  1. Bun, ai acum un job extraordinar, castigi foarte de multi bani, dar ce faci cu ei? Vei fi tentata sa iti cumperi o masina, obiecte de lux, haine de firma, este normal. Dar inainte de a o face, gandeste-te ca valoarea lucrurilor de acest fel va scadea. Fii un pic mai isteata decat restul si nu cheltui tot ce ai. Economisteste lunar macar 10% din venit si vei avea o baza, o siguranta, indiferent de ce aduce ziua de maine.

 

  1. Cel mai simplu este sa iti tii banii in banca pentru a nu pierde din cauza inflatiei. Tine minte ca banii cash isi vor pierde din valoare pe termen lung. Daca iti doresti sa investesti in ceva, investeste in ceva la care te pricepi sau investeste in ceva la care se pricepe cineva apropiat tie sau un om de succes. Alta zona favorabila pentru investitii este piata imobiliara. Un apartament sau o garsoniera pot fi oricand inchiriate sau vandute la un pret mai mare peste ceva timp.

 

  1. Nu te astepta la miracole. Nimeni nu se imbogateste deodata. Nu te lasa pacalita de programe care iti promit sa te imbogatesti peste noapte. Fa orice miscare cu calm, cu atentie si cu o buna observare a detaliilor.

 

  1. Schimba-ti stilul de viata. Cand ai ceva bani castigati, nu ii cheltui pe vacante exotice, genti scumpe si haine de firma. Stim ca iti doresti un stil de viata imbelsugat, dar gandeste-te la viitor. Abia cand vei ajunge la un nivel de relaxare financiara poti incepe sa traiesti o viata de lux. Cand vei avea o rezerva generoasa, ceva investitii si o certitudine ca banii cheltuiti pentru sustinerea unui stil de viata opulent se vor intoarce in contul tau in foarte scurt timp.

 

Este posibil sa atingi independenta financiara in Romania, doar ca va dura ceva mai mult decat in alte tari. Banii nu sunt foarte multi, optiunile de investitii destul de reduse, iar statul nu ajuta persoanele muncitoare prea mult. Din acest motiv, totul depinde de tine. De stilul tau de viata, de planurile tale de viitor si de ambitia pe care o ai pentru a ajunge independenta financiar.

Munceste intr-un domeniu care-ti place si care iti poate oferi satisfactia financiara dorita, asa cum fac si fetele de la GoMad!

No Comments

Post A Comment

× How can I help you?