5 Obstacole pe care Toate Relatiile le Intalnesc

5 Obstacole pe care Toate Relatiile le Intalnesc

Cu totii stim cat de frumoase si cat de perfecte par relatiile la inceput. Micile defecte sunt considerate dragute, nu exista problema banilor, complimentele curg de ambele parti, sexul are loc des si pasional, totul e minunat! Totusi, de-a lungul timpului ceva se intampla si intensitatea trairilor scade, unele lucruri devin iritante si de foarte multe ori se ajunge la despartire.

Cum se produce aceasta schimbare si de ce?

Orice relatie intampina mici obstacole. Problema adevarata nu sunt obstacolele intalnite, ci modul in care ele sunt gestionate.

Iti voi prezenta astazi 5 obstacole intalnite la toate relatiile si cum sa le depasesti.

  1. Lipsa comunicarii.

Acesta este motivul principal pentru care multe relatii se destrama. Partenerii nu stiu sa isi expuna nemultumirile sau prefera sa nu le spuna in speranta ca ceea ce i-a deranjat nu se va mai repeta. Dar se va repeta! Daca tu nu explici clar si pe un ton calm ceea ce nu iti place, persoana de langa tine nu va avea cum sa ghiceasca ce te nemultumeste. Partenerul de viata este persoana cea mai apropiata tie, invatati sa comunicati unul cu celalalt pentru a avea o relatie armonioasa.

 

  1. Neincrederea. Asa cum spunea si faimosul scriitor Alexandre Dumas „Dragostea curată și suspiciunea nu pot locui împreună.”

Increderea in partener este unul dintre factorii de baza al unei relatii solide. Cand sentimentul de neincredere pune stapanire pe unul dintre parteneri, inauntrul acestuia apar emotii puternice precum teama, tristetea, furia. Indiferent daca neincrederea este fondata sau nu, pentru depasirea acestui obstacol este nevoie ca cei doi parteneri sa discute despre evenimentele care au dus la aceasta situatie si despre nevoile pe care le au unul de la celalalt. Un sfat util pentru a preveni certurile este canalizarea energiei negative spre un sport sau o activitate care relaxeaza, si nu inspre partener.

 

  1. Neacceptarea diferentelor dintre parteneri.

Pe parcursul timpului petrecut impreuna, partenerii observa ca sunt destul de diferiti si nu stiu cum sa gestioneze diferentele. In loc sa incerci sa schimbi comportamentele sau dorintele partenerului, accepta-le si intelege-le. Diferentele nu trebuie sa constituie motivul unui razboi cu miza de a-l schimba pe celalalt. Apreciaza partenerul ca pe o fiinta diferita si unica si bucura-te de personalitatea sa.

 

  1. Incheierea curtarii odata cu avansarea relatiei.

De foarte multe ori, odata ce s-au casatorit sau s-au mutat impreuna, partenerii inceteaza sa se mai curteze. Astfel intervine monotonia si senzatia ca sentimentele fata de celalalt nu mai au aceeasi intensitate. Fetele de la GoMad care sunt casatorite sau in relatii serioase nu au renuntat la a-si face manichiura si a se aranja pentru partenerii lor. Micile surprize facute uneori si rezervarea timpului special cu partenerul sunt calea spre o viata de cuplu armonioasa.

 

  1. Cuvintele aruncate la nervi.

„Lasa-ma in pace!”, „Plec”, „Nu te mai suport!”, „Nu esti in stare de nimic!” sunt cuvinte care ranesc si indeparteaza persoanele aflate intr-o relatie. Desi aceste cuvinte poate nu exprima cu adevarat sentimentele celui care le spune, ele ranesc. Scuzele spuse dupa nu repara mare lucru din daunele facute. Solutia pentru evitarea situatiilor de acest fel este controlul vocabularului, discutiile deschise, acceptarea faptului ca lucrurile nu ies mereu asa cum ne-am dorit si ca toti suntem oameni si gresim.

 

Orice relatie intampina pe parcursul ei astfel de obstacole. Importanta este gestionarea lor eficace si dorinta partenerilor de a le depasi.

No Comments

Post A Comment

× How can I help you?