6 Sfaturi pentru o Incredere de Sine de Neclintit

incredere de sine

6 Sfaturi pentru o Incredere de Sine de Neclintit

Nimic nu este mai important decat sa ai incredere in tine. Uneori ne pierdem increderea de sine atunci cand gresim cu ceva sau dupa ce cineva ne critica dur.

Este foarte dificil sa iei decizii atunci cand nu ai incredere in tine pentru ca te temi ca vei esua, ca nu vei lua decizia corecta, ca vei dezamagi si asa mai departe – frici sunt o multime.

 

Iata 6 sfaturi care te vor ajuta sa iti construiesti increderea de sine:

  1. Fii tu insati.

Daca te temi de ce vor spune altii, nu vei ajunge niciodata sa ai incredere in tine. E nevoie sa fii constieta ca gura lumii n-o inchide nimeni, iar daca i-ai multumi pe toti, ceva este gresit.

Deci cum incepi sa fii tu insati? De fiecare data cand incepi sa nu te mai simti bine in pielea ta, aminteste-ti ca este OK sa fii tu. Incepe sa fii tu insati in preajma celor apropiati si dragi tie.

Extra-tip: atunci cand cunosti pe cineva e cea mai buna ocazie sa fii TU.

 

  1. Propune-ti obiective rezonabile.

E bine sa iti doresti multe. Dar primul pas in atingerea unui obiectiv este sa stii ca il poti realiza. Ca este in puterile tale. Daca visezi cai verzi pe pereti, nu faci decat sa te amagesti si singura si sa scazi increderea de sine prin dezamagirea fata de tine.

Daca totusi ai un obiectiv mare, imparte-l in obiective mai mici.

 

  1. Fii blanda cu tine.

Stii de iubirea neconditionata. E cea la care aspiri sau o traiesti alaturi de partenerul tau de viata, dar si cea a parintilor. Dar stii ca este nevoie sa te iubesti si pe tine neconditionat?

Sa te iubesti neconditionat inseamna sa scapi de gandurile negative care iti acapareaza mintea si de autocritica pe care ti-o faci zilnic.

E bine sa iti faci autocritica – te salveaza de la a fi narcisista sau penibila, dar e nevoie sa fie constructiva. De exemplu, te-ai enervat, ai tipat si acum iti spui „Am tipat ca o isterica, sunt o isterica!” sau iti vei spune „Mi-am pierdut controlul, pe viitor voi fi mai atenta!”?

 

  1. Imbunatateste-ti calitatile.

Nimeni nu e bun la toate. De aceea este bine, daca vrei sa iti construiesti increderea in tine, sa te concentrezi pe calitatile tale si sa le dezvolti – oricare ar fi ele.

De exemplu, iti place sa socializezi, sa petreci timp cu oamenii, sa le cunosti mintea – poti incepe o cariera de model videochat in Galati. Colegele mele de la Go MAD Studio au amintiri care sigur vor fi pe placul tau.

 

  1. Petrece timp cu tine.

Cand nu ai incredere in tine, este dificil sa te poti uita in tine, sa vorbesti cu tine. De asta de cele mai multe ori cauti sa fii ocupata tot timpul.

Incearca mai intai 10 minute inainte de culcare sa derulezi filmul acelei zile. Sa vezi cum ti-a fost, cum te-ai simtit. Nu numai ca iti va crea o obisnuinta in a sta cu tine si a trece la urmatorul pas in care iti poti aloca timp pentru a medita, dar iti va imbunatati si memoria.

 

  1. Asuma-ti deciziile!

Nu mai astepta sa ia altii decizii pentru tine si nici nu mai cere pareri despre ce decizie sa iei decat daca sunt foarte, foarte serioase si nu te implica doar pe tine.

Poti incepe prin a-ti decide o schimbare de look – este un exercitiu foarte bun.

 

Increderea de sine este baza vietii tale. Ea determina calitatea vietii pe care o traiesti.

La Go MAD suntem constienti de acest lucru, de aceea avem o echipa care te va ajuta sa iti construiesti si imbunatatesti constant increderea de sine.

No Comments

Post A Comment

×

Bună!

Poți da click pe nume pentru a vorbi direct pe WhatsApp sau trimte un e-mail la office@gomad.ro

× How can I help you?