5 Pasi pentru a-ti indeplini orice Obiectiv cu Succes

5 Pasi pentru a-ti indeplini orice Obiectiv cu Succes

Majoritatea oamenilor, atunci cand au un vis, nu urmeaza un plan sau nu adopta o strategie pentru a-l face sa devina realitate. Si uite asa ajung sa esueze, sa se simta dezamagiti si sa nu mai aiba dorinta de a incerca.

Pentru ca de curand ne-am indeplinit un obiectiv important pentru noi – echipa Go MAD Studio, dorim sa impartasim cu tine 5 pasi pe care, daca ii aplici, vei reusi sa faci tot ce iti doresti.

Pentru ca noi am resusi, si tu o vei face!

 

  1. Alege un obiectiv care sa te motiveze

Cand ai setat un obiectiv, este important ca el sa te motiveze. E nevoie sa te asiguri ca acest vis al tau are destula valoare incat sa te faca sa il atingi. Daca nu iti capteaza prea tare interesul sau nu are relevanta pentru tine cand il incadrezi in imaginea de ansamblu, atunci vor fi sanse slabe sa devina realitate.

Pentru a fi sigura ca obiectivul pe care ti l-ai propus are relevanta pentru tine, raspunde-ti la intrebarea „Daca ar fi sa le spun celorlalti despre visul meu, cum le-as argumenta faptul ca este un vis important?”.

 

  1. Aplica regula SMART

Pentru ca un obiectiv sa fie SMART, el trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Sa fie:

Specific – adica sa fie foarte clar si bine definit, si nu unul general.

Masurabil – sa iti poti masura gradul de progres/succes.

De Atins/tangibil – fii realista si alege-ti un obiectiv care da, poate fi o provocare pentru tine, dar care sa poata fi atins.

Relevant – gandeste-te bine daca este relevant si potrivit pentru tine ceea ce iti doresti.

Timpul – alege o data limita pentru atingerea obiectivului. Asa vei fi tot timpul in priza si nu vei amana actiunile care te duc la atingerea lui.

 

  1. Fa un plan de actiune

Pentru a putea trece la actiune, ai nevoie de un plan. Daca o faci haotic, te vei pierde pe drum.

Facand un plan cu pasii pe care ii ai de parcurs si bifand dupa ce ai realizat fiecare etapa, vei putea sa vezi si progresele pe care le-ai facut.

 

  1. Organizeaza-te

Dupa ce ai facut primii 3 pasi, organizeaza-te.

De ce anume ai nevoie  pentru ca visul tau sa devina realitate? E timpul sa elimini din viata ta tot ceea ce te distrage din a-ti atinge obiectivul si sa te concentrezi pe ce este important.

 

  1. Fii perseverenta

Retine faptul ca atingerea obiectivului pe care ti l-ai propus este o actiune continua si necesita efort si perseverenta, Iar daca pe parcurs anumite variabile se schimba si nu merge totul conform planului, adapteaza-te si nu renunta.

Mergi cu incredere catre scopul pe care ti l-ai propus si bucura-te de orice provocare iti iese in cale.

 

Asadar, pentru a-ti indeplini visurile e trebuie sa constientizezi ca ele nu devin realitate cum credeam cand eram copii, uitandu-ne la o stea cazatoare si punandu-ne o dorinta, ci e nevoie de un strop de realism, organizare si perseverenta.

 

 

No Comments

Post A Comment

× How can I help you?