fbpx

Atragem parteneri conform scenariului de viata cunoscut?!

parteneri,relatie

Atragem parteneri conform scenariului de viata cunoscut?!

Draga femeie,

Suntem milioane de barbati si femei si suntem atrasi de persoanele care ne trasmit acel „aha, el/ea este!” Partenerul ales oglindeste perfect tot ceea ce continem. Relatia cu el scoate din noi tot ce avem bun sau mai putin bun. Relatia de cuplu se transforma conform scenariul de viata cunoscut, copiind relatia parentala.

Ca parteneri, ne manifestam exact cum am vazut la parintii nostri.

Cand relatiile ajung la monotonie sau conflicte interminabile, cei doi hotarasc separarea. Consideram ca daca plecam din relatie, viata noastra se va schimba in bine.

Intram in alte relatii ca sa ne vindecam de cele vechi sau fugim de relatii pe care nu le-am incheiat. Iar acolo nu mai putem creste. Atribuim noii relatii rolul de salvator, crezand ca vom fi de data aceasta fericiti. Nimic mai fals. Istoria se va repeta.

Noul partener implineste nevoile nesatisfacute de fostul partener, devine confesorul, salvatorul. Noua relatie este o relatie tampon, nicidecum ideala. Daca nu se vindeca motivul pentru care nu a mers relatia din care am plecat, procedam identic in orice relatie vom intra.

Cata vreme nu manifestam adultul din punct de vedere psihologic, ducem in relatii competitie, conflicte, lupta de-a soarecele si pisica, pana obosim si o luam de la capat.

Mereu am considerat ca cel mai important lucru pentru a putea avea o relatie sanatoasa, care creste, se dezvolta, este sa iti vindeci ranile trecutului. Sa reusesti ca demonii „acoperiti” sa nu umbreasca noua relatie.

Am trecut prin multe relatii, unele complicate, altele scurte, dar intense. Morala ar fi aceiasi: nu te baga daca nu esti pregatit. Pleaca la drum relaxat alaturi de noul partener si ai sa vezi ca nu vei mai accesa pagini de internet si carti cu subiectul „De ce toti barbatii sunt asa”.

„Mi-am promis ca nu voi ramane o femeie neimplinita.” Este ceea ce trebuie sa iti spui zilnic in oglinda, sa fii increzatoare, sa oferi incredere si sa te detasezi de tot ce a fost putred in trecut.

Treci de bariera si ai sa vezi cum toate lucrurile vor fi clare si vor merge intr-o directie buna atat pentru tine cat si pentru partener.

In rest, draga prietena, numai bine! Imi doresc din toata inima daca ai intrebari sau orice altceva de spus, sa lasi un comentariu mai jos.

No Comments

Post A Comment

Buna, sunt Andra! Vrei mai multe informatii?

× Cum pot sa te ajut?