living room with blue sofa gold coffee table

Cum arată o zi la studio pentru un model? 

Deși la o primă vedere, din perspectiva unui observator, poate că tinzi să nu-i acorzi pregătirii o atât de mare importanță pentru că videochat-ul este o activitate ce se desfășoară exclusiv online, îți spunem că modelele noastre și-au format o întreagă rutină de pregătire înainte de a se loga pe site-uri!

Videochat-ul este, în fapt, un job ca oricare altul, doar că aici nu te îmbraci la 4 ace, în ținute office, nu-ți impune nimeni un program fix și nici nu completezi fișe de pontaj la intrare. Dar, fiecare model poartă-n minte responsabilitatea față de comunitatea de care este urmărită și apreciată, drept urmare, nu se poate prezenta în fața ei oricum. Experiența pe care le-o oferă membrilor trebuie să fie una de calitate, ca să rămână memorabilă, iar modelul să se poată simți confortabil în timpul sesiunilor live.

Așadar, formează o rutină. Simplă în aparență, dar absolut necesară pentru o bună desfășurare a lucrurilor. Astăzi ne-am luat timp ca să-ți povestim care este traseul unui model de îndată ce pășește în studio, pe tura ei.

  • Îngrijire personală: dușul și igiena corporală sunt primele pe care le bifează, pe listă, imediat ce se trezește, apoi pregătirile de după baie care implică skincare (trad.: îngrijirea pielii). Trebuie să se simtă fresh (trad. proaspătă) și curată înainte de a deschide camera.
  • Machiaj și coafură: o întâmpină make-up artiștii noștri cu paletele de farduri pregătite, cu pensulele la purtător și multă inspirație. Va opta pentru un machiaj care să o avantajeze, să-i evidențieze trăsăturile cele mai frumoase (ex.: culoarea ochilor, forma buzelor, conturul nasului, al pomeților etc.). 

Alegerea coafurii se face în continuitatea machiajului, pentru un look armonios și cu instrumentele disponibile la studio (placă de păr, ondulator). 

  • Alegerea ținutei: se aleg din garderobă piese vestimentare care să i se potrivească formei corpului, stării pe care o are în ziua respectivă (căci nimeni nu te pune să te transformi în femeie fatală dacă tu vrei să fi doar casual), dar și ținând cont de cerințele specifice ale membrilor (dacă ele există).
  • Pregătirea mediului de lucru: modelele verifică echipamentul din cameră, se asigură că, microfonul și camera web funcționează, că lumina ațintită asupra ei dă bine pe ecran. Apoi, își ajustează setările intrumentelor astfel încât atunci când se loghează online să nu piardă timp prețios de lucru. Dacă întâmpină probleme în îndeplinirea acestui pas, solicită sprijinul echipei pentru remediere.
  • Crearea unei atmosfere potrivită: își mută piesele de decor sau adaugă altele noi dacă consideră că nu se potrivesc sau nu o pun în valoare în niciun fel. 
  • Își stabilește clar obiectivele pentru sesiune: evaluează mintal felul în care trebuie să se desfășoare ziua respectivă, dacă există sau nu cerințe speciale de la membrii preferați, dacă are task-uri specifice de îndeplinit sau ore de recuperat.
  • Își creează sau adaptează starea emoțională: dacă vine la studio furoasă din pricina aglomerației din trafic, caută modalități de a se calma. Dacă s-a certat cu cineva important în dimineața/seara respectivă, înainte de a veni la job, încearcă să se detașeze astfel încât să fie disponibilă emoțional pentru oamenii pe care urmează să-i întâmpine.
  • Ia pauze pentru recuperare: își planifică orele de lucru și momentele de pauză pe care le folosește în scop de socializare, recreere sau luarea unei mese, schimbarea outfit-ului, retușarea machiajului. 

În ultimă instanță, la finalul programului, modelul se bucură de performanțele zilei respective, de încasările pe care le-a dobândit, face o scurtă introspecție, identifică punctele forte, dar și cele slabe ale activității ei. 

Cum ți se pare organizarea noastră? Noi o vedem mai mult decât utilă și eficientă. 

Tu știi să-ți formezi una? Te motivează cineva să încerci? 

Dacă nu, haide la GO M.A.D. Studio ca să-ți demonstrăm cum se poate lucra nu mult, ci inteligent. 

Programează un interviu! 

WhatsApp: 0741 545 555