fbpx

Storytime: Cum mi-am INVINS complexele

complexele

Storytime: Cum mi-am INVINS complexele

Draga femeie,

Astazi ma voi adresa tie, femeii, mamei, iubitei, tinerei din tine, pentru ca imi doresc sa simti astazi ceea ce m-a facut pe mine sa scriu aceste randuri.

Am facut o trecere in revista a trecutului meu, desi nu a fost intentia mea initiala. Viata mi-a dat ocazia sa intalnesc o persoana care prin modul ei de a fi m-a facut sa-mi amintesc de o perioada in care si eu eram la fel, mai exact complexele erau la ele acasa.

Cu totii avem lucruri care nu ne plac la noi. Cu totii ne simtim stanjeniti de un anumit lucru sau de un anumit aspect al vietii noastre. De ce se intampla asta? Nu pot sa spun cu certitudine.

Probabil pentru ca societatea moderna traseaza anumite tipare, in a caror masura daca nu te incadrezi, nu existi. Probabil pentru ca oamenii de langă noi isi doresc persoane maleabile, pe care sa le manevreza cum vor, iar cand nu ne lasam modelati suntem „defecti” şi trebuie sa schimbam aia si aia si tot asa.

Probabil ca exista milioane si milioane de motive, important este cum te simti tu draga mea cititoare, dar mai ales cum actionezi.

Si eu am fost o persoana extrem de complexata, tocmai de asta scriu astazi aceste randuri… Dar am invatat sa-mi depasesc aceste complexe, sa le repar, si, de ce nu, sa invat din toate aceste frustrari.

Aveam complexe serioase privind aspectul fizic; de fapt ma nemultumea cam tot, de la sanii prea mici la culoarea ochilor, de la atitudinea diferita de restul fetelor ( jucam fotbal cu baietii) pana la problemele grave de vedere. Am trecut prin aceasta perioada fara sa dau atentie lucrurilor frumoase, fara sa constientizez ca valorez mai mult decat un ambalaj, ca am capactatea de a învata enorm de multe lucruri si ca principalul meu stalp de sustinere sunt eu.

Acum nu ma mai las dominata de aceste sentimente, de aceasta nesiguranta si ura. Incerc sa sa invat si sa scot ce e mai bun de la mine.

Nu mai alerg dupa aprobarea celor din jur, nu, nu mai fac asta…mi-am spus intr-o dimineata.

De ce iti spun toate astea? Pentru ca am învatat totul de una singura si pentru ca am suferit mult ca sa ajung aici şi nu vreau să treci şi tu prin acelaşi lucru.

Am invatat sa-mi gasesc modele pozitive si sa le urmez pasii. Am invatat ca in fiecare zi pun o caramida la structura de rezistenta a fiintei mele si am invatat ca deciziile imi apartin.

Dedic randurile de mai sus tuturor femeilor in speranta ca vei ajunge sa te bucuri de tot ce este frumos in fiecare clipa, ca vei lasa frustrarile la usa si vei invata sa devii mai puternica si mai sigura pe tine.

Spune-mi povestea ta sau lasa-mi un comentariu mai jos si impreuna trecem la discutii ca intre fete.

No Comments

Post A Comment

Buna, sunt Andra! Vrei mai multe informatii?

× Cum pot sa te ajut?