fbpx

Cum sa iti gestionezi banii cu cap! 7 sfaturi

banii, bugetul, economii, angajari videochat galati

Cum sa iti gestionezi banii cu cap! 7 sfaturi

Ti se intampla deseori sa ajungi pe ultima suta de metri cu banii. Sau mai rau, sa fii nevoita sa te imprumuti. Cu totii am fost acolo.

Daca nu esti o persoana care intoarce banii cu lopata, ci mai degraba vrei sa ajungi sa intorci banii cu lopata, uite ce ai de facut:

  1. Stabileste-ti obiectivele financiare.

Atunci cand stii ce iti doresti, e mai usor sa iti stabilesti obiectivele financare. Vrei sa iti platesti datoriile? Sa economisesti pentru a te muta din apartament? Sau doar cauti sa ai stabilitate financiara? Spune-ti clar prioritatile principale, astfel incat sa iti poti construi bugetul pentru a le potrivi.

 

  1. Uita-te la veniturile tale lunare generale.

Un buget inteligent este unul care nu iti depaseste prea mult castigurile. Incepe prin a-ti calcula venitul lunar total. Daca imparti cheltuielile cu partenerul, calculeaza veniturile combinat pentru a-ti da seama de bugetul casei.

Ar trebui sa va propuneti ca cheltuielile voastre lunare sa nu depaseasca suma pe care o castigati.

  1. Calculeaza-ti cheltuielile necesare.

Prima. prioritate in construirea unui buget mai bun ar trebui sa fie acele lucruri care trebuie platite in fiecare luna. Plata acestor cheltuieli ar trebui sa fie prima ta prioritate, intrucat aceste cheltuiel sunt necesare pentru functionarea ta zilnica. Astfel de cheltuieli pot include chiria, datoriile, utilitatile, platile cu masina, si lucruri precum alimentatia, gazul si asigurarea.

Cum traim intr-o lume smart, poti seta sa se plateasca automat anumite facturi pentru a fi sigura ca nu uiti de ele.

  1. Identifica cheltuielile care nu sunt neaparat necesare.

Aruncati o privire asupra cheltuielilor tale regulate, neesentiale si integreaza-le in bugetul tau astfel incat sa anticipezi cheltuielile. Daca iti cumperi o cafea in fiecare dimineata in drum spre munca, de exemplu, trece asta in bugetul tau.

  1. Cauta sa mai tai din cheltuieli.

Crearea unui buget te va ajuta sa identifici lucrurile pe care le poti scoate din cheltuielile obisnuite, iar acei bani sa ii pui spre a-i economisi sau pentru a-ti plati diverse datorii.

  1. Urmareste-ti cheltuielile lunare.

Crearea unui buget este ghidul obiceiurile tale generale de cheltuieli. Cheltuielile tale reale vor varia in fiecare luna in functie de nevoile personale. Urmareste-ti cheltuielile folosind un jurnal de cheltuieli, o foaie de calcul sau chiar o aplicatie pentru gestionarea bugetului pentru a te asigura ca stai in limita cheltuielilor propuse in fiecare luna.

Daca te incurci sau iti depasesti obiectivele bugetare, nu te da batuta. Foloseste ocazia pentru a vedea daca trebuie sa revizuiesti bugetul pentru a include cheltuieli noi.

  1. Separa banii economisiti de bugetul lunar.

Exact cat de mult economisesti va depinde de locul de munca, de cheltuielile personale si de obiectivele financiare pe care le ai. Totusi, ar trebui sa iti doresti sa economisesti ceva in fiecare luna, indiferent daca este vorba de 50 de lei sau 500 lei.

Pastreaza acesti bani intr-un cont de economii separat de contul bancar principal sau, daca nu folosesti cardul, tine-i separat de portofelul tau.

Aceste economii te vor ajuta sa te protejaezi financiar daca apare o situatie de urgenta, cum ar fi o reparatie majora in jurul casei sau pierderea neasteptata a locului de munca.

Daca ai cheltuieli care iti depasesc bugetul actual, te asteptam in echipa Go M.A.D. Studio! Suna-ne la numarul 0741 545 555 sau acceseaza pagina de angajari videochat Galati, de aici.

Tu ce strategii mai ai pentru a economisi?

No Comments

Post A Comment

Buna, sunt Andra! Vrei mai multe informatii?

× Cum pot sa te ajut?