happy girls friends taking some pictures with camera white background

Prima zi într-un studio de videochat 

Iubim să vorbim cu modelele. Să le descoperim și dincolo de aspectul colegial care se arată, de multe ori, prea ridig pentru a înțelege și alte perspective. Că le intervievăm e mult spus, mai degrabă le invităm la o discuție, în compania unei cafele bune, ca să ne povestească despre primul lor contact cu noi și prima zi în care ne-au trecut pragul. Consemnăm și vă povestim, mai departe: 

Andra, manager: 

-Cum ai ajuns la noi? Unde ne-ai descoperit? 

Irina (pseudonim pentru a proteja identitatea persoanei), model: 

-Nu a fost prima dată când am luat contact cu acest domeniu. Lucram de acasă, de câțiva ani deja și-mi doream o schimbare. E destul de greu să lucrezi pe cont propriu, câteodată ai nevoie de îndrumare, nu mai știi unde să te expui ca să găsești membrii care să-și dorească să petreacă timp în compania ta, dar și să cheltuie cu tine. Alteori ai probleme tehnice, se strică camera, nu merge microfonul, ai conexiune slabă la internet sau se taie curentul în mijlocul discuției. Uneori vrei doar să schimbi o vorbă cu cineva, să ieși în pauză cu o colegă care să te asculte… e mai greu decât pare! 

V-am descoperit pe YouTube, într-o reclamă! Apoi m-am uitat pe site, mi-ați părut de încredere și am zis let’s give it a try, what could go wrong? (trad.: hai să fac o încercare, ce poate să iasă rău?)

-La interviu cu noi ți-a fost confortabil?

-Da! Nu s-a comparat cu nimic din ce am experiementat în trecut, la alte job-uri, nu m-a întrebat nimeni de studii, nu am scos dosarul cu diplome și nici scrisorile de recomandare. Am fost naturală, iar discuția a curs de la sine. A cântărit foarte mult pentru mine și faptul că am putut să vizitez studio-ul, să-mi fac o idee despre spațiu.

-Spune-ne despre prima ta zi, cum ai fost întâmpinată? 

-Cu acceași atitudine de la început… prietenoasă! Am ales o cameră liberă care a fost pe gustul meu, m-am familiarizat (mai greu la început, ce-i drept!) cu aparatura tehnică, cu luminile, cu camera, acasă nu era totul atât de organizat. Am cunoscut o parte din colege, cele care erau prezente atunci. Mi s-au arătat împrejurimile, de unde pot să iau ceva când am nevoie, pe cine pot să întreb când am o nelămurire. Mi-a plăcut că nu am fost lăsată să mă chinui de una singură, ci tot procesul de acomodare a fost asistat. Ioana (colegă) trecea destul de des pe la mine și mă întreba dacă totul e-n regulă și dacă am nevoie de ceva! 

Sincer?! Cred că nu puteam să aleg mai bine pentru mine! Discutând cu prietene care activează în domeniu am auzit tot felul de povești, despre cum ceea ce li se prezenta la început nu corespundea cu realitatea din teren, despre condiții aiurea-n camere, lipsa căldurii în anotimpul rece și tot așa… Mă bucur că n-a fost cazul aici! 

Irina este model în cadrul studio-ului GO M.A.D. de 7 luni (în prezent). Dialogul este extras dintr-o conversație înregistrată recent. Povestea întreagă o vom relata în mai multe articole de blog pentru a vă antrena curiozitatea și a ușura lecturarea, deopotrivă. Urmărește-ne pentru continuare! 

WhatsApp: 0741 545 555