Este crucial pentru sănătatea noastră mintală să știm să prevenim, în loc să tratăm. Multe femei și implicit modele se confruntă cu acest sindrom pe care nu reușesc a-l identifica la timp și care ajunge să le afecteze calitatea muncii, dar și a vieții personale.
Burnout-ul apare atunci când o persoană se simte copleșită și epuizată ca urmare a unei perioade în care a experimentat un stres cronic, îndeosebi la locul de muncă. Acest sindrom nu apare brusc, ci se dezvoltă-n timp ca urmare a expunerii îndelungate la stresorii gestionați necorespunzător și a incapacități de a stabili o perioadă propice recuperării.
Cum se instalează burnout-ul la locul de muncă?
Este important să recunoști semnele timpurii ale acestui sindrom pentru a putea interveni înainte de a se agrava și a te afecta în mai multe arii ale vieții tale.
- În prima fază, este prezent entuziasmul și motivația de a progresa. Fiecare activitate pe care o faci și te mulțumește financiar, dar și emoțional, determină un grad ridicat al implicării pe termen lung. Când ești fericită cu ceea ce faci și rezultatele muncii tale sunt pe măsură, vei continua să te implici pe deplin în activitatea respectivă.
Așadar…
- Satisfacția întărește angajamentul și determinarea: te bucuri de recunoștință și de reușite.
Însă… atenție!
- În timp, se instalează faza de stagnare: sarcinile devin prea mari și prea copleșitoare pentru tine. Începi prin a te simți descurajată, îți scade capacitatea de concentrare, răbdarea de a face aceleași sarcini și astfel performanța scade.
- În ultima fază a burnout-ului, resimți epuizarea emoțională la cote ridicate. Acuzi o lipsă constantă de energie, cinism față de task-urile de la muncă, dar și alte aspecte ale vieții, în general. Apare anxietatea, se poate instala depresia și dificultățile de relaționare cu oamenii din jurul tău.
La GO M.A.D. by Best Studios, echipa noastră pune accentul pe persoană, înainte de profit. Ne preocupă activ starea de bine a modelelor noastre, satisfacția personală, dar și cea a locului de muncă, așadar, îți oferim câteva sfaturi care se pun în practică la noi și care ajută la contracararea consecințelor sindromului de burnout:
- Preocupă-te de auto-îngrijire: dacă nu faci parte dintr-o echipă și lucrezi independent, asigură-te că poți să delimitezi timpul de lucru de cel personal. Stabilește-ți un program realist pe care să-l poți urma. Menține o alimentație sănătoasă, echilibrată, nu amâna mesele, ia o pauză pentru ele. Acordă timp corpului tău, fă exerciții fizice acasă sau urmează un program la o sală. Păstrează timp pentru relaxare și distracție!
- Organizează-ți eficient timpul: la studio-ul nostru beneficiezi de sfaturi și planificări personalizate, în funcție de nevoile tale curente. Poți opta oricând pentru o tură de zi sau de noapte, iar programul se desfășoară armonios, ținând cont de particularitățile tale personale. Pauzele sunt pauze, distracția rămâne distracție, iar munca muncă! Ne distrăm, rândem, glumim, dar facem și bani, la finalul zilei!
Independent, poți să-ți prioritizezi sarcinile așa cum dorești. Să stabilești care-ți sunt așteptările și să elaborezi un plan de acțiune pentru a le îndeplini. - Caută susținere socială: grupul are o importanță mare în echilibrul mental. Trebuie să te înconjori de persoane care îți înțeleg motivațiile, care rezonează cu principiile tale și de la care ai ce învăța, din schimbul de experiențe. GO M.A.D. sprijină în permamență ideea de incluziune și coeziune a grupului. Aici suntem o mare familie, gata să vină oricând în sprijinul unui modelelor! Nu judecăm, nu condamnăm, ci căutăm să găsim mereu cele mai bune soluții!
Acestea fiind spuse, munca la studio diferă foarte mult de cea de acasă. Sprijinul grupului, asigurarea unui mediu sănătos și impunerea corectă a limitelor te poate ajuta să nu aluneci pe o pantă greșită!
Aplică pentru un interviu și convinge-te că beneficiile sunt de partea ta!
WhatsApp: 0741 545 555