young sexy woman black lingerie posing bed

Deconstruim prejudecățile despre videochat (part. 2) 

Sigur te-ai lovit de ele în concepția colectivă, în valorile familiei sau chiar în discuțiile cu amicii. Acest domeniu este marcat de foarte multă stigmă care descurajează femeile să încerce să-i adere. 

Ne-am pus în gând să deconstruim, rând pe rând, cele mai frecvente prejudecăți despre videochat. Așadar, să începem, azi vorbim despre: 

  • Judecata morală – ce e moral, imoral? 

Începem prin a clarifica puțin partea de terminologie. Moralitatea – se referă la conduite ce sunt considerate a fi bune, drepte și corecte, acceptabile într-o societate sau cultură din care facem parte. Imoralitatea – se referă la contradicția cu normale etice și morale. Acele comportamente care ‘nu ne fac cinste’. 

Moralitatea, la fel ca și frumusețea, este o chestiune relativă. În funcție de mediul în care trăim, de credințele care ne sunt insuflate, de sistemul valoric propriu, împărțim lumea în moral & imoral, uitând adesea că nu toate comportamentele pot fi supuse aceleiași critice judecăți.

Cele mai frecvente perspective cricite ce apar la adresa videochatului: 

  • Nu se conformează normelor sociale sau religioase: activitățile desfășurate în domeniul divertismentului pentru adulți sunt puternic puse la colț de ideologia religioasă. Dar credința se poate manifesta independent de acest aspect, căci la finalul zilei rămânem în suflet și-n minte cu ceea ce respectăm și iubim. 
  • Potențial de exploatare și/sau presiune: se vehiculează ideea că multe femei ajung să recurgă la astfel de activități din lipsă de fonduri materiale, deci dintr-un soi de presiune socială de a câștiga bani. 

Cu ce le combatem: 

  • Autonomie și alegere personală: trebuie respectat dreptul fiecărui om de a alege ce dorește să facă cu timpul său, atâta vreme cât această libertate nu afectează bunăstarea celor din jur. Iar cazuri în care cineva a fost lezat în vreun fel ca urmare a activității de videochat nu există! 
  • Este un mod de a câștiga bani, exact ca oricare altul: în era tehnologizării, în care multe activități se mută-n online, femeile preferă să-și susțină familia, să-și îndeplinească obiectivele financiare și visurile prin intermediul unei camere. La fel ca un job de casier la magazin sau de angajat al unei corporații, videochat-ul aduce câștiguri financiare. Avantajul este că – acestea sunt mai multe, mai rapid de accesat ca și timp, dar și mai ușor de facilitat d.p.d.v. al efortului fizic depus. Online nu cari nimic în spate! Doar responsabilitatea față de tine și de oamenii care te urmăresc! Iar dacă devine o povară prea mare de dus, poți renunța oricând! 

În plus: 

  • Este un potențial de venit pentru persoanele care nu au alte opțiuni de angajare sau nu sunt mulțumite de ce le oferă piața muncii în România. 
  • Sunt respectate limitele personale și consimțământul modelului – toți participanții trebuie să se simtă în siguranță și respectați, iar orice studio de videochat care activează la standarde înalte, pune în prim plan modelul. 
  • E o lume plină de diversitate atât pentru modele, cât și pentru utilizatori – există public pentru toată lumea în funcție de gusturi și preferințe personale! 

La finalul articolului simțim să menționăm că fiecare ar trebui să fie liber să facă ceea ce-i place și ce-i aduce bucurie (în limitele bunului simț, desigur)! Iar într-o lume marcată la fiecare pas de imortalitate, videochat-ul este mult prea condamnat și stigmatizat, fapt ce distrage atenția de la adevăratele fapte blamabile! 

Iar cei ce nu înțeleg, să nu-i deranjeze pe aceia care măcar încearcă să facă ceva! În rest, de la noi, doar gânduri bune!

Echipa GO M.A.D. Studio 

WhatsApp: 0741 545 555